Dumma vitt

Det otäcka vita fortsätter att belägra mitt revir. Jag har för stunden dragit mig tillbaka hem. Jag är faktiskt bara en katt, inte nån slags snöget. *mutter*

Sippo och snö
“K-k-k-kallt.” *hutter, burr, frys, skak*

Dessutom försämras min arbetsmiljö då alla brunnar nästan försvinner under det vita. Halva tiden ute går ju åt till att nosa reda på dom ju. Men det skulle vara ännu värre om en katt skulle fastna med tassen för han inte såg brunnen. Därför fortsätter jag kontrollera.

Snöig brunn
“Bör kontrolleras för att undvika olyckor.”

När jag ändå höll på att kolla brunnarna så kunde jag ju inte undvika att se människornas brumbrum som stod på snömattan. Nyfiken som jag är, så passade jag på att undersöka den medans den var tyst. Kanske sov den bara.

Sippo vid traktor
“Såja, lugn och fin. Inga hastiga rörelser.”

Sippo kollar plogen
“Hm, så den här skrapar bort snö…”

Sippo kollar plogen 2
“Hur sitter allt fast egentligen?”

Resten av patrulleringen fortsatte utan större problem. Jag kände mig rätt nöjd efteråt. Fick mycket gjort så att säga.

Fast bäst var när vi gick ut andra gången på dagen. Då kom nämligen min favorit magkrafsare och hälsade på mig i snön. Jag blev först lite orolig innan jag såg vem det var. Men oj vilka kurriga fingrar hon har. Betydligt bättre än husses. Han använder dom bara till att strypa mig och kasta strumpor på mig. *fnys*

8 kommentarer:

Anonym sa...

usch, det där ser kallt ut! själv har jag dragit filten över huvudet så att jama...
förresten brummaskinen - vad tuff du är som törs gå fram till dom så där och med husse i släptåg och allt. Skulle jag gå fram till en sån där så skulle jag aldrig få med husse bort ifrån såna där leksaker..

Unknown sa...

Jo, det blåste rätt så kyligt. Det är ju så typiskt då jag börjat göra mig av med vinterpälsen. Jag var bara TVUNGEN att kolla brummisen. Tänk om jag kunde lära mig hantera en sån. Då skulle det vara jag som jagade husse istället. Moahaha. Sippo slår till igen.

Anonym sa...

Strongt gjort att genomföra patrulleringen trots det bistra klimatet. Skulle tro att du får en tapperhetsmedalj så småningom. Men jag är väldigt förundrad över din husses beteende, Varför i hela svansingen kastar han strumpor på dig???

Unknown sa...

Tapperhetsmedalj skulle uppskattas. Då kan jag skryta för grannkatterna. Jo, husse kastar strumpor på mig bara för att jag gillar att sjunga och dra i persiennerna vid 04:30 på morgonen. *mutter*

Anonym sa...

Tycker nog att han borde upp-s-katta din skönsång lite mer! Är det schlager, pop, rock eller opera du sjunger förresten?
Och så tycker jag att du kan tassa tillbaka strumporna rätt i nyllet på din husse*fniss* Lite vett och etikatt borde väl våra tvåbeningar ha!:)

Unknown sa...

Jag jamar klassiker. "Tass över sjö och strand" exempelvis. Jag har vid vissa tillfällen faktiskt tagit med mig strumporna och placerat dom i kattlådan. Som en markering.

Tre katter sa...

Vi hoppas iallafall på att vi sluppit "det vita" ett tag nu!
Du och husse kanske borde flytta söderut! Det minskar antal vita dagar betydligt!

Nosbuff
//Tre katter

Unknown sa...

Om vi flyttar längre söderut så hamnar vi snart i Skåne. Tror inte min husse vill flytta utomlands. Fast det skulle ju vara kul att komma närmare ett par bloggarkompisar förstås. *tass*

Skicka en kommentar