Söndag igen

Åter igen är det Söndag. Det är i alla fall vad husse säger. För mig spelar det ingen större roll då jag inte märker någon skillnad. Tror inte ens husse gör det.

Nu i helgen så ramlade det ner sånt där otäckt vitt igen. Jag som precis hade tagit av mig halkskydden på tassarna. *suck* Det var inte så kallt, men attans blåsigt. Man kan lätt gradera blåsten med hjälp av husses öron. När dom tagit en glödande röd färg, då är det jättekallt. *hehe*

Först höll det knappt på att bli en promenad. Någon hade parkerat en otäck brum-brum utanför porten. Jag ville direkt gå in igen, man kan ju inte lita på dom där sakerna. Men precis när vi ska gå in, så kommer det någon ut genom dörren. Jag blev livrädd och sökte skydd bakom närmaste buske. Kattans sätt att skrämma en stackars katt så där.

Sippo lurar bakom buske “Jag sitter inte alls här bakom busken.”

Då ingången var blockerad, var det bara att ta sig i pälsen och bege sig iväg i kylan på en patrull. Först var jag tvungen att springa tre varv runt busken, medan jag funderade på vilken väg vi skulle ta. Men sen bar det av i rask takt. Tass-takt, kan man säga.

Sippo promenerar
“Hm, vi går åt det här hållet.”

Sippo promenerar 2
“Kom igen nu husse. Ett, två, ett, två…”

Det var fler än jag som var ute och luftade sig. Det satt i vanlig ordning en hel skock flygande mumsbitar i träden. Jag började göra mig i ordning för en attack, men husse skrämde bort fåglarna. Tror det räckte med att han tittade på dom så fick dom hjärtfel.

Sippo Bloggar 011“Sitt inte och skratta åt mig.”


Plötsligt hör jag ett dovt brummande. Jag misstänkte först att det var en brum-brum som kom smygandes genom området. Men hur jag än tittade så såg jag inget. Plötsligt tittar jag upp mot himlen. Då förstod jag att klockan var slagen. Mumsbitarna hade fått förstärkning…

Flygplan
“Vad ända in i Fräslunda? Vilken konstig fågel!”

Jag intog genast svansberedskap och började tassa in under närmaste buske för att kolla läget. Jag misstänker att den där brummande jättefågeln bara spanade inför det verkliga angreppet. Husse påstod att det var ett “flygplan” men det litar jag minsann inte på.

Jag var så chockad över fjädervippornas osportsliga sätt, att jag totalt ignorerade en katt som låg och smög i buskarna vi gick förbi. Vet inte vem som blev mest snopen. Katten eller husse.

Sippo Bloggar 014“Jag orkar inte bry mig om dig katten.”

Det tog någon timme innan vi äntligen kom hem igen. Jag ville gärna vara ute i ytterligare ett tag. Jag var inte så säker på att brum-brum utanför porten var borta än. Men när vi väl kom fram så försvann den precis när vi kom.

Snuffe i jungelnEfter en väl förtjänt skål med… smulor, så kollade jag hemmafronten. Det var ingen större förändring från när jag gick ut. Katten Snuffe håller fortfarande på att gömma sig bakom husses plastblomma.

Fast det är nog lika bra. Dom två nya plastväxter husse köpte till fönstret, har Snuffe tagit beslag på som sin personliga grönsaksdisk. Snacka om att få magproblem.





Dikt uteblir på grund av väntande luftangrepp...

-Sippo

8 kommentarer:

Anonym sa...

"Dikt uteblir på grund av luftangrepp och din husses hjärn-släpp!", skulle VI vilja uttrycka det som! Han har väl för mycket "ludd i hjärnan", precis som vår mamma Rozie. Idag klippte hon av våra "halk-skydd". Så nu får vi köra dubb-fritt!

Tass, polar´n!

Anonym sa...

Usch, vilken otäck händelse du var ute för. Det är dax att hoppa över söndagen och tassa rakt in på måndagen istället om det ska hålla på så där med luftangrepps förstärkningar. Som skrämmer dej ifrån tid och rum så du till och med missar katter, det kan innebära katta- strofer...

Unknown sa...

Hjärnsläppet är mer eller mindre konstant... Min husse hotar med att klippa av mina halkskydd med, men då tänker jag sätta tänderna i näven på honom. Nån måtta får det mjaousan i mig vara!

Unknown sa...

Maya, man kan säga att jag fick bete mig lite katt-o-likt. Men du har så rätt, den här dagen innebar en riktig pärs för mig. Nu ska jag ta igen mig och dricka upp husses mjölk. Tass så länge.

Anonym sa...

Flygangrepp!!! Vad osportsligt av fjäderfäna!!!
Vilken tur att du hade buskar att ta betäckning under. Du kanske skulle ha någon slags kamoflage dräkt på dig vid utgång. För säkerhets skull!
Tass!

Unknown sa...

Osportsligt är det minsta man kan säga. Funderar på att skaffa kamouflage i form av en plastbuske. Det funkade när jag var liten kisse, så det kanske funkar nu med.

Nea sa...

Söndag, måndag, onsdag det e väl dagar allihop eller hur.

Här har vi fått mystiskt vitt på marken igen. Ser precis ut som det på din film Sippo. Kallt och ruskigt.

Tass

Unknown sa...

Jo, det är nog dagar allihop. Vi har också fått vitt på marken, tycker inte alls om det. Hoppas att det försvinner snart.

Tassen!

Skicka en kommentar